Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, smażone kawałki z mięsa wieprzowego z cebula podane z marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Wymyty, pokrojony w dużą kostkę boczek nacieramy przyprawą do mięsa, umieszczamy w pojemniku. Pojemnik z mięsem wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni z roztopionym smalcem wieprzowym.Smażymy na większym ogniu do zarumienienia się mięsa z obu stron.
Gdy mięso będzie ładnie zarumienione dodajemy pokrojoną w pół plastry, osoloną cebulę. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa i cebuli. Gotową świeżynkę podajemy z marynowanymi ostrymi papryczkami czereśniowymi, jak ktoś nie ma papryczek może podać z marynowanymi korniszonami z pieczywem lub ziemniakami, jak kto woli. Smacznego!!!