Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta i ziemniaki to doskonała para. Danie bezmięsne. Coś nie tylko dla wegetarian. Polecam.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Kapustę pokroić najpierw w grube plastry, a następnie w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Dodać pokrojoną kapustę i smażyć na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i czosnek w grube plasterki. Smażyć ok. 10 min, mieszać. Dodać suszone pomidory. Jeśli zbyt duże, to przekroić. Na koniec dodać obrane, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Nalać szklankę przegotowanej, ciepłej wody. Przykryć i na wolnym ogniu gotować/parować aż do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać przyprawę do kapusty, przyprawę do ziemniaków, świeżo mielony pieprz czarny i sól do smaku. Swojskie jadło gotowe. Wystarczy jeszcze oprószyć koperkiem. Smacznego.