Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szakszuka z awokado"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pomidory z puszki, odcedzoną fasolę i kukurydzę, posiekaną papryczkę (bez nasion), koncentrat, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Jajka umyć. Wbić każde z osobna do sosu pomidorowego, jak na sadzone. Patelnię przykryć, trzymać na ogniu aż do ścięcia białek (żółtko powinno pozostać płynne), przez około 4-5 minut.
Awokado umyć, przepołowić, usunąć pestkę, obrać. Miąższ drobno pokroić, rozłożyć na gotowym daniu.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium