Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyczki kokosowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Potem pokrój na małe kawałki. Mięso włóż do miseczki. Oprósz je solą czosnkową oraz przyprawą do kurczaka. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Jajka wbij na talerz. Wsyp obie mąki, roztrzep widelcem. Kawałeczki mięsa kolejno zanurzaj w jajkach z mąką. Następnie obtocz w wiórkach kokosowych. Od razu włóż na mocno rozgrzany głęboki olej. Smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ponabijaj na wykałaczki.
Przygotuj surówkę: obie kapusty oczyść, poszatkuj. Marchewkę obierz, zetrzyj. Cebulę obierz i posiekaj. Majonez utrzyj z jogurtem, miodem i octem. Sos przypraw solą i pieprzem. Warzywa wymieszaj. Oprósz solą. Polej sosem. Podawaj z kąskami.Źródło: Naj