Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk z kurczaka w boczku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Następnie posyp z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kawałek kurczaka owiń plastrem boczku. Patyczki do szaszłyków zwilż wodą i nadziej na nie mięso. Każdy kawałek oddziel listkiem laurowym.
Szaszłyki włóż do brytfanki. Skrop oliwą. Obok ułóż gałązki rozmarynu i posyp ziołami. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez 20 minut. Szaszłyki możesz podać z pieczonymi warzywami i sosem czosnkowym.Źródło: Na żywo