Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyk z wątróbki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Wątróbkę opłucz i podziel na kawałki. Cebulę i boczek pokrój w plastry. Oczyść pieczarki. Na patyczki do szaszłyków, na przemian nadziewaj wątróbkę, boczek, śliwki, pieczarki i cebulę.
Oprósz przyprawami (bez soli) i mąką. Ułóż na silnie rozgrzanym tłuszczu i usmaż. Zmniejsz płomień i smaż jeszcze ok. 5 minut. Oprósz solą. Udekoruj pomidorkami.Źródło: Na żywo