Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Mięso kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Boczek kroimy na plasterki, a obraną cebulę w krążki.
Przygotowujemy marynatę: w misce mieszamy olej i wszystkie przyprawy. Do marynaty wrzucamy pokrojone mięso. Zakrywamy szczelnie folią spożywczą lub pokrywką i odstawiamy na trzy godziny do lodówki .
Na metalowe szpadki lub namoczone wcześniej w zimniej wodzie drewniane patyczki do szaszłyków nabijamy ciasno, na przemian: mięso, cebulę i boczek.
Opiekamy ze wszystkich stron na aluminiowych tackach, polewając pozostałą marynatą. Robimy to tak długo, aż mięso ładnie się zrumieni na zewnątrz, a w środku będzie upieczone i miękkie.Źródło: Rewia