Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki truskawkowe z serowymi kulkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 56
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 56
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Składniki
Truskawki umyj i usuń szypułki. Każdy owoc podziel na pół.
Twaróg rozgnieć widelcem, a następnie utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na koniec dodaj mielone orzechy oraz migdały i dokładanie wymieszaj.
Z masy serowej uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ułóż je na talerzu i schłodź w lodówce ok. 15 minut.
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie: połówkę truskawki i twarogową kuleczkę, aż do wyczerpania składników.
<strong>Przepis nadesłała: Aleksandra Główka</strong>Źródło: Kurier TV