Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące i smaczne danie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Do mięsa dodać musztardę, majonez, pastę chili. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i imbirem. Wszystko wymieszać.
Ulepić kotleciki i obtoczyć w ziarnach sezamu. W międzyczasie obrać ziemniaki i dynię. Pokroić na równe kawałki i gotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy aż zmiękną.
Kiedy ziemniaki i dynia zaczynają mięknąć nabić kotleciki na patyczki.
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 12-15 minut.
Por pokroić w plasterki, ogórka w półplasterki. Dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać.
Ziemniaki i dynię odcedzić przecisnąć przez praskę i wymieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Smacznego