Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z warzywami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Wątróbki umyj, zalej mlekiem, odstaw na 20 minut. Pokrój na kawałki. Cebulę i pieczarki także pokrój na kawałki. Nadziej wszystko na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami.
Szaszłyki podsmaż na patelni, obracając je, aż się zrumienią. Włóż je do żaroodpornego naczynia, zalej olejem pozostałym ze smażenia i piecz w piekarniku około 30 minut w 200° C. Udekoruj pomidorami. Przed podaniem posyp solą i pieprzem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień