Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowe omlety"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Jajka wbij do miseczki, rozkłóć widelcem, dopraw solą oraz pieprzem. Szczaw umyj, oderwij łodyżki. Listki zwijaj w rulony i krój w cienkie paseczki. Podsmaż na rozgrzanym maśle, aż zmięknie.
Przesmażony i lekko przestudzony szczaw przełóż do miski z jajkami. Dodaj starty żółty ser (np. gouda, edamski), wymieszaj.
Patelnię posmaruj cienko olejem. Kolejno usmaż 4 cienkie omlety. Po zdjęciu z patelni każdy omlet przekrój na pół, zroluj i owiń plasterkiem wędzonego boczku.
czas 30 min; porcja – 240 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety