Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szczupak duszony z jarzynami. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Warzywa umyć, obrać, posiekać drobno.
Szczupaka podzielić na dzwonka i posolić.
W rondlu ułożyć warstwami masło, jarzyny i rybę. Każdą warstwę szczupaka posypać pieprzem. Na wierzch położyć kawałek masła.
Dusić pod przykryciem ok. pół godziny.
Wyłożyć na półmisek ostrożnie, tak by ryba się nie rozpadła.Źródło: Życie na Gorąco Retro