Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle w stylu włoskim"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
W garnku zagotować posoloną wodę. Włożyć spaghetti, gotować ok. 8 minut. Cebulę i czosnek obrać, dość grubo posiekać. Pomidory umyć, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy, zeszklić na niej czosnek z cebulą. Dołożyć pomidory. Dusić razem około 10 minut. Pod koniec sos przyprawić solą i pieprzem.
Sznycle oczyścić. Lekko je rozbić i skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Lekko posypać z obu stron mąką. Zanurzyć w roztrzepanych jajkach. Na każdym plastrze mięsa położyć po kilka listków bazylii i obtoczyć w parmezanie. Sznycle smażyć na pozostałej oliwie po 3–4 minuty z każdej strony. Spaghetti odcedzić i wymieszać z sosem pomidorowym. Podawać jako dodatek do sznycli. Gotowe danie udekorować bazylią i papryczkami chili.
Czas przygotowania: około 25 minutŹródło: Życie na gorąco