Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybka tarta porzeczkowa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Potem przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Cienko rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem.
Spód tarty gęsto ponakłuwaj widelcem, aby nie wybrzuszył się podczas pieczenia. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 225 stopni C. Porzeczki opłucz, osusz, pozbaw gałązek. Proszek budyniowy połącz z 1 szklanką mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem.
Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Rozsmaruj ją na podpieczonym spodzie. Posyp porzeczkami. Odstaw do wystudzenia. Udekoruj listkami mięty.
• 25 minut • dla 8 osób • cena 13 złŹródło: Show