Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad albo kolacja na cieplo. Kisz jest uniwersalnym daniem, które da sie szybko przygotowac, a mozliwosci wyboru nadzienia sa nieograniczone. Ten sklada sie z lososia, szpinaku, pomidorków, sera feta i orzeszków piniowych. Klasyczna i pyszna kombinacja.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 446
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13079
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 99
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 446
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13079
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto wyjac z lodówki 15 min. przed przygotowaniem. Swiezy szpinak umyc, a mrozony odmrozic. Cebule i czosnek obrac i drobno posiekac. Pomidory umyc i przekroic na polówki, lososia pokroic w podluzne plastry. Cebule z czosnkiem krótko podsmazyc na oliwie, dodac szpinak, doprawic sola i pieprzem, nastepnie dodac pomidory i wszystko jeszcze raz krótko podsmazyc. Na innej patelni usmazyc lososia. Mleko wymieszac z jajkiem, dodac sól i pieprz. Ciasto francuskie wlozyc do foremki, lacznie z brzegiem i nakluc je kilkakrotnie widelcem. Na ciasto wylozyc szpinakowe nadzienie i lososia, zalac masa mleczno-jajeczna i posypac orzeszkami piniowymi. Piec ok. 20-25 min. w temp. 200° C
Przed podaniem posypac pokruszonym serem feta.