Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z kurczakiem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2020
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 721
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 128
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2020
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 721
Składniki
30 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzam. Filet opłukuję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na małe kawałki. Podsmażam mięso na rozgrzanym tłuszczu, oprószam solą i pieprzem.
W garnku zagotowuję wodę, dodaję kostkę bulionową i mięso. Wlewam śmietanę i dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Zagotowuję na małym ogniu.
Mąkę mieszam z małą ilością wody, wlewam do gotującego się mięsa i, mieszając, gotuję, by sos zgęstniał. Mięso z sosem wykładam na makaron, posypuję pietruszką.
Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie