Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta biało-brązowa"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 19
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 527
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 19
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 527
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Ciasto: mąkę i i cukier puder posiekaj z margaryną. Wbij jajko, dodaj szczyptę soli, zagnieć ciasto. Włóż na 20 minut o lodówki.
Ciasto rozwałkuj. Formę posmaruj margaryną, posyp bułką tartą, wyłóż ciastem. Ułóż papier do pieczenia, posyp fasolą. Piecz 10 minut w 200°C. Usuń papier z fasolą, piecz 10 minut. Ostudź.
Budynie ugotuj osobno, każdy w 300 ml mleka z 2 łyżkami cukru. Ostudź. Owoce obierz, pokrój na plasterki. 1/3 budyniów rozsmaruj na cieście, jedną stronę budyniem kokosowym, drugą czekoladowym. Na stronie kokosowej ułóż jabłka, na czekoladowej – banana. Posmaruj budyniami.
Jasną część udekoruj kleksem budyniu czekoladowego i płatkami migdałowymi. Ciemną stronę kleksem kokosowego budyniu. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 1,20 zł.
Przepis przysłała Magdalena Sławicka z Dąbrówki .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie