Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4821
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 874
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4821
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 874
Składniki
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, solą i tymiankiem. Wbij jajko i włóż kawałki zimnego masła. Zagnieć ciasto. Następnie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć boczek. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka połącz ze śmietaną. Ciasto na tartę rozwałkuj na grubość 0,5 cm, wyłóż nim formę i nakłuj widelcem. Następnie ułóż podsmażony boczek i ser.
Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. 15 minut przed końcem pieczenia ułóż pokrojone papryki.Źródło: Na żywo