Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta śmietanowa"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 508
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 508
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Ciasto: mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj resztę składników, posiekaj, zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, wylep formę (śr. 24 cm), ponakłuwaj. Piecz około 10 minut w 180°C.
Krem: masło stop, ostudź. Jajka i żółtko ubij. Dodaj resztę składników, ubijaj, aż masą będzie kremowa. Ustaw ją na ogniu, gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Masą posmaruj ostudzone ciasto. Piecz jeszcze 15 minut w tej samej temp.Źródło: Chwila dla Ciebie