Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta szpinakowa"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Zagnieść ciasto ze składników, dodając potrzebną ilość zimnej wody. Wstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować na 2 placki. Wylepić nimi formy do tart, piec 10-15 min. w temp. 180°C.
Na maśle zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, chwilę smażyć razem.
Masę szpinakową wyłożyć na tarty, na nich ułożyć plastry pomidorów i pokrojoną w kostkę fetę. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić, zalać tarty. Piec około 30 minut w temp. 175°C.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium