Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta wieloowocowa z masą malinową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Z tych samych składników zamiast tarty można zrobić babeczki.
Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna.
Ciasto: masło schłodź. Dodaj resztę składników, zagnieć. Włóż na pół godziny do lodówki. Ciastem wyłóż okrągłą formę, nakłuj widelcem. Piecz 20 min w 180°C. Krem: pół mleka zagotuj. Resztę mleka rozrób z budyniami i cukrem. Wlej na gotujące się mleko, ugotuj budyń. Ostudź, zmiksuj z masłem. Dodaj maliny, wymieszaj. Posmaruj tartę, ozdób sezonowymi owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie