Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z cebulą i tymiankiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 273
Składniki
45 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 6 porcji.
Cebule kroję w piórka i podsmażam na rozgrzanym oleju, delikatnie ją rumieniąc. Dodaję kminek, odrobinę soli i pieprzu do smaku.
Ciasto wykładam na formę do tarty wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozkładam cebulę.
Jajka ubijam ze śmietaną i wylewam na cebulę. Po wierzchu posypuję tartę tymiankiem, a następnie piekę w temperaturze 180-200°C około 30-35 minut. Gotowe.
Bardzo mi posmakowała. Świetna na ciepło i na zimno. Katarzyna Toczek-Gierula z RzeszowaŹródło: Kobieta i życie