Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z fetą i szpinakiem"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 301
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 301
Składniki
Z twarogu, mąki, margaryny i jajka szybko zagnieść ciasto, schładzać ok. 1 godz. w lodówce, rozwałkować cienko, wylepić natłuszczoną i wysypaną mąką formę. Podpiec w temp. 180°C na złoto.
Na maśle zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Dodać rozmrożony szpinak. Doprawić solą i pieprzem, dusić ok. 5 minut, odparować. Wyłożyć na podpieczoną tartę. Udekorować plastrami pomidorów, obłożyć pokrojoną fetą. Jajka zmiksować ze śmietanką, doprawić, wylać na farsz. Zapiekać (175°C) ok. 30 minut.
ok. 110 minutŹródło: Twoje Imperium