Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z pomidorami i szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wstaw na godzinę do lodówki.
Schłodzone lekko rozwałkuj, po czym wylep nim dno i boki żaroodpornej formy.
Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 10 minut.
Szpinak przebierz, umyj, posiekaj i wrzuć na patelnię z roztopionym masłem. Dopraw go solą i pieprzem. Gdy zrobi się miękki, wymieszaj ze śmietaną, następnie wyłóż na podpieczoną tartę.
Na wierzchu rozłóż plastry pomidora i pokrojoną fetę. Piecz jeszcze kwadrans.
Czas: 45 min, 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV