Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta ze spaghetti i pomidorkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Spaghetti ugotuj al dente w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Rozwałkuj ciasto na okrągły placek i wyłóż nim formę na ciasto, tak by wystawała o 0,5 cm ponad krawędź formy. Następnie ponakłuwaj je widelcem w kilku miejscach.
Wymieszaj spaghetti z pokrojoną na drobno szynką, rozmrożonym groszkiem, połową sera i rozprowadź na cieście w formie. Wymieszaj jajka ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Zalej tą mieszanką spaghetti. Na spaghetti ułóż pomidorki i posyp resztą sera i pietruszką. Zagnij wystające krawędzie ciasta do środka. Wstaw formę do nagrzanego do w 180°C piekarnika i piecz przez około 40 minut.Źródło: TV14