Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta tarta świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i imprezach, a także na obiad czy kolację. Jest pyszna, sezonowa, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu :) Koniecznie spróbujcie, póki sezon na szparagi trwa :)
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3263
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2875
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3263
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2875
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Składniki
Formę do tarty wylepić ciastem. Nadmiar ciasta ściąć nożem. Spód ciasta nakłuć kilkukrotnie widelcem.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Na cieście ułożyć pokrojone na plastry pomidory, porwaną na kawałki szynkę, pokrojoną w pióra cebulę i szparagi. Składniki masy jajecznej roztrzepać w misce.
Tartę zalać masą jajeczną i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (grzałka góra-dół + termoobieg). Piec ok. 30-35 minut, aż masa jajeczna się zsiądzie, a boki ciasta się przyrumienią. Podawać na ciepło lub na zimno.