Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta ze szpinakiem i łososiem"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Składniki
Mąkę przesyp na stolnicę, dodaj proszek do pieczenia, sól i tymianek. Na środku zrób wgłębienie i wbij jajo, włóż kawałki ziemnego masła. Zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
Na dużej patelni rozgrzej łyżkę masła, wrzuć oczyszczony szpinak i posiekany czosnek. Całość przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Łososia oddziel od skóry, wyjmij ości i pokrój na kawałki. Dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i odstaw.
W tym czasie pokrój ser. Połącz jajka ze śmietaną. Ciasto na tartę rozwałkuj na grubość 0,5 cm, wyłóż formę i nakłuj widelcem. Następnie ułóż kawałki łososia, odciśnięty szpinak i ser. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową.
Piecz 45 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo