Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tymbaliki z groszku"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2234
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2234
Składniki
Odsączony z zalewy groszek zmiksuj za pomocą blendera z suszoną bazylią.
Masło utrzyj z żółtkami. Dołóż masę groszkową oraz kaszę mannę, po czym wymieszaj całość z solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połącz z resztą przygotowanych składników.
Wlej zieloną masę do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Wstaw do brytfanny wypełnionej wrzątkiem i włóż blachę na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Na gotowych tymbalikach ułóż bazylię.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax