Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak dobry obiad a jeszcze przygotowany samodzielnie to już niebo w gębie prawda?
Polecam.
Odsłon: 305
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 105
Polecam.
Odsłon: 305
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 105
Składniki
Zakupione uda kurczaka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć następnie mięso oddzielić od kości a skórę ponacinać. Po przygotowaniu obsypać przyprawami oraz dodać olej i całość wetrzeć w mięso odstawiając na 15 minut aby się przegryzło, po upływie czasu mięso obsmażyć z obu stron na rumiany kolor
Po obsmażeniu wlać wodę oraz wsypać suszone warzywa i dusić do miękkości mięsa i pozostania małej ilości wody, po tym czasie dodać startą na tarce jarzynowej marchew i nadal dusić aż wyparuje reszta pozostałej wody a z marchwi zrobi się delikatna papka