Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie ma lekko słodkawo-kwaskowy smak.Dżemy świetnie komponują się z drobiem.Serdecznie polecam:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Umyte udka i skrzydełka dać do naczynia żaroodpornego. Polać sokiem z cytryny,dodać dżemy( ja miałam swojej roboty) wegetę,pokrojoną skórkę z cytryny,pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki. Wszystko wymieszać.Dać do nagrzanego piekarnika do 170st.gora-dół. Piec do zrumienienia wierzchu,obrócić i upiec z dugiej strony. Przed podaniem udekorować na talerzu dodatkowo dżememami.
Smacznego!