Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze zrobiłam za dużo kapusty z grzybami na Wigilię, to co zostało zapakowałam do słoików, a teraz wykorzystałam do udek duszonych z kapustą. W tej wersji udka są soczyste, naprawdę pyszne.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Udka oczyścić, umyć pod zimną wodą i osuszyć. Przyprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, odstawić na 0,5 godziny. Następnie podsmażyć na patelni, przełożyć do naczynia żaroodpornego z kapustą, udka przykryć kapustą, zamknąć naczynie i piec w piekarniku w 180 stopniach około 1 godzinę. Do mięsa idealnie pasują ugotowane ziemniaki.