Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka kurpiowskie"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 304
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 304
Składniki
Porcje 6 Przygot. 70 min Cena 2,10 zł Kalorie 390 kcal
Udka natrzyj solą, pieprzem. W brytfance rozgrzej olej oraz masło i obsmaż mięso. Nakryj. Piecz 40 min w temp. 200°C, polewając mięso sosem.
Boczek pokrój w plastry, podsmaż na suchej patelni. Wyjmij. Na wytopionym tłuszczu podsmaż pokrojone pieczarki oraz cebule. Dodaj masło, wlej bulion. Gotuj kilka minut i zmiksuj. Wsyp mąkę, cynamon i zagotuj. Dodaj koncentrat oraz marynowane cebulki. Przypraw.
Formę do zapiekania wyłóż plastrami boczku. Ułóż na nim udka. Polej sosem pomidorowym. Zapiekaj kilka minut w temp. 200°C.warzywami.
<strong>Marzena Nalewajek ze Szczytna</strong>Źródło: Takie jest życie