Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczne udka marynowane w jogurcie to propozycja godna uwagi ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Wszystkie przyprawy z jogurtem dokładnie wymieszać.
Następnie w tak przygotowanej marynacie zanurzyć umyte i osuszone udka. Na noc schować do lodówki. Potem dużą blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć mięso wraz z marynata. Można dodatkowo rozsmarować marynatę na mięsie. Przykryć folia aluminiową.
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 70 min. po czym folię zdjąć i dopiekać jeszcze przez ok. 20 min. Najlepiej smakują z frytkami i zielona sałatka :) Smacznego!