Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka w diabelskiej marynacie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Udka z kurczaka oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko je ponacinać. Oprószyć solą. Pomidory z puszki przełożyć do miski (ewentualnie je pokroić w kawałki). Dodać sos worcester, wino, oliwę, tabasco oraz tymianek. Wymieszać.
Do marynaty włożyć udka. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. 2Udka wyjąć z marynaty, odsączyć, poczekać, aż osiągną temperaturę pokojową. Kłaść na rozgrzanym grillu.
Grillować ze wszystkich stron około 40 minut. Od czasu do czasu smarować resztą marynaty.
Czas przygotowania: około 65 minutŹródło: Życie na gorąco