Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem kulinarne eksperymenty są nawet smaczne...;) Polecam!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Z przypraw przygotować marynatę i dokładnie obtoczyć w niej mięso (ja kurczak podzieliłam na udźce i dramstiki, ale to nie jest konieczne). Z wierzchu posypać pokrojonymi orzechami (ale tylko częścią). Schować na noc do lodówki. Następnie mięso wyłożyć na dużą blachę i posypać pozostałymi orzechami.
Piec aż do miękkości i przyrumienienia mięsa. (U mnie w 150 stopniach mięso piekło się przez ok. 80-90 min.) Można podawać np. z frytkami sałatką z kapusty pekińskiej. Smacznego!