Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec z indyka z morelami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Oczyść mięso, wyjmij kość. Rozbij przez folię na cienki płat. Oprósz solą, pieprzem. Twaróg wymieszaj z ziołami, posmaruj mięso. Ułóż na nim liście szpinaku i morele. Zwiń, przewiąż sznurkiem.
Wlej do brytfanny 2-3 łyżki oleju, włóż roladę. Piecz w 180oC ok. 45 min, aż zmięknie. Podlewaj wodą i powstającym sosem. Z rolady usuń sznurek. Sos zagęść mąką z wodą, podaj do mięsa.Źródło: Świat kobiety