Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i dyni przygotowuje się ekspresowym tempie. Są chrupiące i kolorowe, po prostu wyśmienite.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Dynię i cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umyty por pokroić w krążki. Przygotowane warzywa wymieszać z odrobiną soli, odłożyć na kilka minut.
Następnie odcisnąć z powstałego soku, dodać jajko, obie mąki, zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i w razie potrzeby solą, wymieszać.
Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.