Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy w kawałki. Smażymy na 2 łyżeczkach oleju.
Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Na drugiej patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy warzywa, cebulę, roztarty czosnek oraz paprykę, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem 15 - 20 minut.
Dodajemy całe pomidory i wątróbkę. Doprawiamy vegetą i liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim i dusimy 15 minut, co jakiś czas mieszając. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz, podajemy z wątróbką i jarzynami