Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wędzona rybka warmińska z kiszoną kapustą i jabłkami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20252
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2286
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20252
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2286
Składniki
Lokalne smaki, ludzie, którzy żyją w zgodzie z naturą i wspólne gotowanie – oto cechy charakterystyczne „Polski ze smakiem” programu prowadzonego przez znanego szefa kuchni – Andrzeja Polana.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć młode ziemniaki i obsmaż je na złoty kolor. Podlej delikatnie wodą i przykryj pokrywką aby ziemniaki się udusiły. Na drugiej patelni na oleju obsmaż pokrojoną w grubą kostkę kapustę. Wyjmij ją na talerz.
Następnie na patelnię wrzuć pokrojone w ćwiartki ze skórką jabłka. Delikatnie oprósz je cukrem i usmaż. Kiedy ziemniaki będą miękkie, połącz je z kapustą i jabłkami. Danie dopraw szałwią, pieprzem oraz solą.
Na tak przygotowany bukiet warzywno-owocowy, połóż łyżką porcje śmietany i kawałki wędzonej ryby. Wszystko oprósz świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą.
Więcej przepisów znajdziesz w nowym programie kulinarnym „Polska ze smakiem”. PREMIERA w każdą sobotę, od 5 lipca 2014, o godzinie 17:30 na kanale Kuchnia+Źródło: Chwila dla Ciebie