Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to jeden z najpopularniejszych smaków na świecie, a wegańskie curry z soczewicą i warzywami to propozycja dla tych, którzy chcą się cieszyć smakiem kuchni indyjskiej bez użycia mięsa. Ten przepis jest prosty i szybki do przygotowania, a jego smak jest naprawdę wyjątkowy.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
1. Na patelni podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu przez kilka minut. 2. Dodaj pokrojoną paprykę, marchewkę i smaż przez kolejne kilka minut. 3. Dodaj pastę curry, kurkumę, kumin, cynamon, imbir, pieprz i sól. Mieszaj i smaż przez kilka minut. 4. Dodaj ugotowaną soczewicę, kokosowe mleko i mieszaj. 5. Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. 6. Podawaj z posiekaną kolendrą i ryżem basmati.