Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Węgierskie naleśniki a la Gundel z orzechami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2158
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 158
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2158
Składniki
40 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 10 sztuk
Zmiksuj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, by powstało ciasto o konsystencji śmietany. Odstaw.
Obrane orzechy i mig dały posiekaj. Rodzynki zalej 100 ml rumu. Podgrzej śmietankę, dodaj cukier i bakalie. Chwilę razem podduś. Odparuj.
Usmaż naleśniki na roz grzanej patelni z odro biną oleju. Na gotowych rozsmaruj nadzienie, zwiń w rulony. Podsmaż na złoto na maśle. Polej sosem.Źródło: Kobieta i życie