Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 817
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 817
Składniki
Zagotować wodę, posolić, włożyć niepołamany makaron, gotować 15min, zahartować, wlewając kubek zimnej wody, przykryć i odstawić z ognia na 10min, potem odcedzić. W tym czasie na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić pokrajany w kostkę boczek; jaja rozmieszać jak na jajecznicę, dodając sól i pieprz. Do boczku włożyć osączony makaron, wlać jaja i wsypać połowę sera- na dużym ogniu mieszać kilka sekund. Od razu podawać, posypując resztką sera i zieleniną.