Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowe szaszłyki z papryką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
ok. 35 minut
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na sześciany o boku 2 cm. Otrzymane kawałki zanurzyć na około dwadzieścia minut w marynacie przygotowanej ze zmieszania oliwy z oliwek, musztardy, soli, pieprzu i świeżego rozmarynu.
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsnych kostek. Cebule przekroić na ósemki. Warzywa wymieszać z wieprzowiną w marynacie tak, żeby każdy składnik szaszłyku nabrał smaku i aromatu.
Nabijać kawałki mięsa i warzyw na zmianę na drewniane patyczki. Tak przygotowane szaszłyki smażyć na rozgrzanym grillu lub patelni przez około dziesięć minut, pamiętając, by często je obracać. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub grzankami.Źródło: Twoje Imperium