Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i rozpływająca się wieprzowinka.Szybka i łatwa do zrobienia, polecam gorąco:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Wieprzowina kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem oraz połową suszonych płatków chili.Kroimy cebule papryke pieczarki oraz marchew w niewielkie paseczki.
Podsmażamy wieprzowinę na oliwie aż zarumieni się, wrzucamu z oliwą do naczynia żaroodpornego dodajemy warzywa i pieczarki mieszamy wszystko razem.
W oddzielnym naczyniu rozpuszczamy kostki rosołowe w 200 ml goracej wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, płatki chili, sos chili, cukier, liście laurowe oraz szczypte soli i pieprzu.Powstałym sosem zalewamy warzywa i mięso.Wstawiamy do piekarnika i dusimy aż mięsko będzie wystarczająco miękkie.(ok1,5 h)
Najlepiej smakuje serwowane z ryżem.SMACZNEGO