Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowina z bakłażanem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 375
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9683
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 44
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 375
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9683
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 44
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
Kolendrę rozgnieć w moździerzu razem z pieprzem. Dolej oliwę, ocet, wino oraz miód. Dopraw całość solą i wymieszaj. Do przygotowanej zalewy włóż wieprzowe kotlety, po czym odstaw je na kilka godzin do zamarynowania.
Bakłażana potnij w grube plastry i posyp solą. Poczekaj, aż puszczą sok, a następnie wytrzyj ręcznikiem.
Ułóż na grillu mięso oraz warzywa, polej całość zalewą i upiecz.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Po odcedzeniu dopiecz na grillu.
Wieprzowinę i bakłażany ułóż na przemian w piramidki, przekładając je kawałkami pomidora i ogórka. Danie podawaj z ziemniakami posypanymi posiekanym koperkiem.Źródło: Telemax