Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski gulasz z cukinią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
55 minut • Porcja 390 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso z udek pokrój na większe kawałki. Na 2 łyżkach oliwy zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone udka, zwiększ ogień i podsmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Czosnek posiekaj drobniutko lub przepuść przez praskę i dołóż do mięsa.
Dołóż pomidory z puszki (jeśli są całe, pokrój je), posól, dodaj pieprzu i podlej około 2/3 szklanki wody. Na małym ogniu pod przykryciem duś około 30 minut. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodaj listki oberwane z jednej gałązki tymianku.
Cukinię umyj, osusz i razem ze skórką pokrój w pałeczki. Podsmaż ją szybko na pozostałej oliwie na sporym ogniu. Powinna się lekko podrumienić. Podsmażoną lekko oprósz solą.
Cukinię dodaj do gulaszu – już go nie gotuj, tylko podgrzej. Podawaj z resztą tymianku.Źródło: Kobieta i życie