Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie kopytka"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Składniki
Dynię i ziemniaki ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Odłóż do wystudzenia.
Przełóż do misy, dodaj jajko, mąkę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie dopraw solą, pieprzem i uformuj z ciasta wałki. Pokrój je w kawałki, a w każdym z nich wyciśnij widelcem wzorek. Gotuj w osolonym wrzątku kilka minut, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.Źródło: Na żywo