Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoskie kopytka z pieczarkami"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23687
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 14
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23687
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Składniki
Kupne gnocchi gotujemy zgodnie z poradą na opakowaniu lub przygotowujemy domowe, według przepisu podanego na stronie 34 przez naszą ekspertkę, Hannę Szymkiewicz, w ramce pt. Rewia radzi. Albo zastępujemy je polskimi kopytkami.
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na duże części. Obraną cebulę siekamy w kostkę.
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulę, podlewamy łyżką wody i dusimy 8-10 minut.
Gdy woda z pieczarek odparuje, wlewamy śmietankę. Mieszając, gotujemy kilka minut, aby sos pieczarkowy zgęstniał.
Porcje ciepłych kluseczek polewamy sosem, dekorujemy listkami ziół i podajemy.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 194 kcal Białko 3,6g/Tłuszcz 3,3 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia