Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiony w okazyjnej cenie jeszcze przed świętami udziec jagnięcy czekał w zamrażarce na swoją kolej. Wolno pieczone mięso jest delikatne i po prostu rozpływa się w ustach........
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Dzień wcześniej mięso dobrze natrzeć solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą, obłożyć gałązkami rozmarynu. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki. Na około dwie godziny przed pieczeniem udziec zostawić w temperaturze pokojowej.
Warzywa oczyścić, pokroić na kawałki , główkę czosnku przekroić na pół. Wszystko przełożyć do brytfanki lub dużego naczynia do zapiekania, podlać bulionem. Na wierzchu umieścić jagnięcinę , przykryć pokrywką lub folią aluminiową.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec przez około 4,5 godziny. Następnie temperaturę podnieść do 200 stopni, zdjąć pokrywę i dopiekać jeszcze przez 20-30 minut do zrumienienia.