Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowy ozorek z brukselką"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4999
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4999
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Ozór oczyść, dokładnie umyj, włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz łyżeczkę soli. Gotuj do miękkości. Następnie wyjmij ozór, na chwilę zanurz go w zimnej wodzie i obierz.
Brukselkę oczyść, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 20 min. Na patelni rozgrzej olej, usmaż na nim ugotowane ziemniaki i pokrojony w kostkę boczek. Wrzuć brukselkę. Wlej 3 łyżki wywaru z gotowania ozora, duś 5 min, dopraw solą. Podawaj z plastrami ozora.
czas ok. 90 min; porcja – 580 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety